Huidanalyse

Een betrouwbare huidanalyse is de basis voor een professioneel huid- en behandeladvies. Om gerichte resultaten te behalen is inzicht in de eigenschappen van de huid en de conditie een belangrijke vereiste. Voldoende kennis, praktijkervaring en een kritisch oog zijn onvoldoende om de diepere huidlagen te beoordelen. Zeker wanneer het gaat om huidproblemen. Een huidanalyse apparaat is daarmee een verlengstuk van jouw expertise.

30% meer omzet

In de praktijk zorgt een huidanalyse voor meer tevreden en terugkerende klanten. Uit onderzoek blijkt dat de omzet met 30% stijgt. Dit effect ontstaat omdat jouw behandelingen effectiever zijn en de resultaten ook meetbaar zijn. Dit geeft de klant meer vertrouwen van jouw kunde en daarmee een professioneel imago. Wist je trouwens dat klanten behouden 62% voordeliger is dan nieuwe klanten werven? De investering van een huidanalyse apparaat heb je er zo uit!

Eenmaal gewend aan de vele voordelen van een huidanalyse apparaat en je vraagt je af waarom je jarenlang zonder kon werken…Een professioneel huidanalyse apparaat mag dan ook niet ontbreken in een professionele salon.

Hydratatie meting

Hydratatie meting

Al meer dan 25 jaar is de corneometer wereldwijd de meest gebruikte methode om nauwkeurig de hydratatie van het huidoppervlak (stratum corneum) mee te kunnen bepalen.

Meer weten?

Sebum meting

Sebum meting

Met de sebummeting wordt het huidtype bepaald; droge huid, gemengde huid, vette huid, vochtarme huid of normale huid. De hydrolipidelaag van de huid bestaat uit lipides (afkomstig van talglipides) en water (hydratatie).

Meer weten?

Pigment meting

Pigment meting

De derde sonde kan zowel pigment als erytheem waarden meten. De pigmentmeting kan worden ingezet voor de volgende punten: 1. het elimineren van risico's tot verbranding bij het uitvoeren van laser- en IPL-behandelingen. 2. advies over zonbeschermingsproducten 3. juiste behandelwijze huid vaststellen (bijvoorbeeld bij hyperpigmentatie).

Meer weten?

Erytheem meting

Erytheem meting

De derde sonde kan zowel pigment als erytheem waarden meten. Erytheem is de medische term voor een rode kleurverandering van de huid, ontstaan als gevolg van vaatverwijding. De juiste behandelwijze van de huid kan zo worden vastgesteld (bijvoorbeeld bij het behandelen van littekens.

Meer weten?

 

Meer weten over de SkinScout?
www.skinscout.nl